Thursday, June 23, 2011

TANGKAP BELUT DI SAWAH :)


hey pengintai blog rara yang comel :) entry kite kali ni about belut . kalau nak nak tahu rara , cikgu syifa my cikgu tuisyen, ayu , daya , tupit, shahrul, epi , azhar , naim , faka , arip , fendi and 2 org lagi rara tatau ape name nye (tyra takde lagi mase ni pulak . sedih sekali lagi ==' ). walau mcm mane pun kiteorang memulakan penggembaraan ke SAWAH .kalau korg dengar belut mesti rase geli kan . bukan ape belut kan da la panjang lepas tu licin pulak nye . walaweh , mule2 mmg rase mcm menggelikan tapi buad2 je muke tak menggelikan . HAHA , paham2 jela rara ni . poyo semacam je kan . ape2 jelah . banyak pulak rara ni membebel nnti jadi mcm mak nenek pulak . payah betul lah mak nenek mcm rara ni kan . dapat suami nnti siap lah sentiase dapat bebelen FREE     mahu atau tidak ? 
sudah2 kite mengarut dgn cik RARA ni tau . kalau mengarut memang nombor ONE la sangat . hee ~ oke kite mulakan tajuk kite ni dengan bergerak pergi ke sawah dlam pukul 11pg . rara ambil cikgu rara dekat rumah sbb cikgu da lame tak merase nak naik motor . hee ~ takpe cikgu rara bole bawak cikgu mane mane pun boleh . tapi bawak ckgu bukan atas sbb nak saje saje nak ambil kesempatan tau cikgu jangan aggap rara mcm tuh ye . rara just nak happykan cikgu and mmbe2 rara yang lain :) rara pun boleh turut happy kan kan . sbb rara nak lupekan sume crite2 pahit nnti . oke lah lupe nak cakap rara and the geng memancing belut di rumah TUPIT di sawah sempadan . ape name block nye pun rara da lupe . jangan mara rara sbb lupe tau bukan sengaja pun sebenar nye .nnti rara cube engatkan balek otak rara ni . hee ^_^
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
sudah pukul 11.30pg barang peralatan pun da siap di bawa untuk ke sawah :) yahoo . tapi kan rara ade pic nye dekat sawah . just awak awak see je okay :D iloveyou more ^_^
.
.
.
.

 ni kawan rara , dy da dapat dah . kecik ke besar . mane2 jelah kan .








 cara-cara untuk menangkap belut mcm ni ye :)
 rara and my the geng :D ilove myfriend .
 ini lah cikgu rara . tengoklah besar kan cikgu rara dapat ikan belut . walaupun mule2 tgkap menjerit pulak cikgu . hee ~ bukan ape adat la pompuan menjerit bile nampak something secara mengejut . ape yang penting mmg best la dapat pengalaman mcm nih . walaupun rara just tgk pun dah dapt pengalaman tau kawan - kawan ku :)
.
.
.
.
.
oke sudah selesai pun adat untuk kami menangkap kan kan . yeah ! mase untuk kembali ke destinasi kite iaitu ke rumah tupit untuk sesi menyiyang ikan belut . kalau nak tahu kan kami dapat 7ekor ikan tau tau . banyak tak ? terer tak kami jangan jeles sudah okay :D yang ni rara just tgk je mmbe rara siang kan ikan dgn cikgu :) yela kan . rase malas nak siang bau nye mmg la hanyir gile tapi bile makan punye la sedap . jeles lah cpat ! ^_^ seronok pulak tgk ikan belut disiangkan .
tengoklah ikan yang telah disiang . mcm ni tau makcik2 kalau nak siang okay :)

fuyoh ! smbil siang kan ikan pun boleh isap roko ye shahrul . HAHA . mcm2 la ko ni . btw ilove you kawan :)

tupit and cikgu :) dgn penuh gaye tu :) iloveyoumore .

tengok lah kalau nak siang ikan nih memang banayk darah sangat :) geli tak ?

yeah ! rock kan :) HAHA ^_^
mase ni ayu dekat dapur tlg nenek tupit masak . rajin uh ayu bukan . .
.
.
.
sambung cerite
.
.
.
.
masa untuk memasak okay :)
yeah ! rara yang masak . ala , senang je masak IKAN BELUT GORNG je ye puan-puan .
anyway , semetara menunggu ikan di basuh oleh cikgu and daya . rara and ayu mulekan sesi bergambar di luar rumah tgk pemandangan sawah la katekan kan . hee ~ ^_^


yeah ! after lepak kjap dgn ay . mule lah masak di dapur si tupit . masak punye masak , budak laki perutnye da nyanyi2 siap pegi dapur tanye kami da masakkan belum . ye , boy saba ye kejap lagi siap la masak nye . hee ~ after masak mule lah meringankan tgn untuk berhidang . masa ni lah yang best . tau sbb ape sbb nye makan ramai2 . sangat lah best sampai tak terhingga .
abis pun selesai makan . rara and the geng kemas2 and kami pun pulang ke rumah :)
~tammat~



6 comments:

fiza laughter said...

pndai laa korg tgkap belut. akak geli laa. mkn pun tak pnh. sdap ke rara ?

tyra said...

waaa~~ besh journey ?? heE

cIk Rara said...

kak fiza : mule-mule mmg la geli lame2 da takde dah . sedap sangat :) rase mcm nak lagi . hee ~

tyra : hehe , mesty lah . kau asik takde je :(

fiza laughter said...

rara , klo akak dtg sane,rara msakkn belut lah. blh ? hehehe =,=

Asyrafeqa said...

woaa ! belut ~ masak kicap codap ~ hee ~

cIk Rara said...

kak fiza : hee ~ masakkan boleh . tapi nak cari nye tak reti la kak . hehe

eqa : amboi , cik eqa pena torai ke ?