Monday, August 29, 2011

MY BONGEK TAK RAYA !

dear fazly ,

hey pakwe ! you tak raye ye taun ni . kesian dye ! taun ni kene keje mase raye pulak . you bile i nak jumpe dgn you . maybe , raye ke 4 kott . itu pun klu you jadi balik sini . i tau u sekarang maken busy dengan keje you kan . i tahu you nak bnyak ot sbb you nak kumpul duet nak beli motor . okay i paham itu . tapi jangan la smpai you jadi tak sihat . you jage la kesihatan you tu jugak ye . i tak nak ape pun dari you tak dapat jmpe pun takpe tapi asalkan you bole jage diri you kat sane and jage kesihtan you .

besok dah raye you . tapi i rase raye taun ni tak best la you . i nak raye dengan you , i nak smbut anniversary kite you . bile dapat i nak jumpe dengan you kan . i waiting for you . iloveyou :)


luahan hati dari CIK RARA .

SEHARI SEBELUM BERAYA :D

heyyo ~ macam biase bgun pagi mesty la sume orang kene buat ape2 kerja kan ? kalau rara kene buat kueh raye yg sntiase tertangguh . hee ~ karang tak buat bising pulak mom rara . pagi2 dah buat kueh raye . buat pun 2jenis je . rara buat kueh cornflakes and biskut arab . hari ni memang banyak gile keje kene buat . sapu smpah nye , lap tingkap nye , psg langsir nye and macam-macam lagi lah . bnde tu perkara biasa lah kalau nak hias rumah kite kalau nak raye kan . esok dah raye kan korang dah ready nak raye ? rara mngkin kott ! hee ~ tapi besok petang rara dah kene balik kampung . bnyak pulak rara buat bebelan percuma kat korang kan ~

lagi satu hari ni rara buat rendang ayam tau . tukang tengok je . sbb after buat kueh rara tetido smpai tak prasan mak rara dah siapkan bhan nak masakkan rendang . tapi rara just rebus kan nasi impit kott ejaan nye . tak buat ketupat pun . sebab malas nak layan buat bnde tu . hee ~ sekarang dah pkul 11.34malam kan . so lagi setengah jam untuk hari esok menjelang hari SYAWAL tiba ! nanti macam-macam lagu raye yang rara nak dengar nampak la muke happy nak raye padahal tak pun . hee ~ nak pikir exam je dalan kepale hotak rara ni . haiyo ! mengarut lagi cik RARA ni .

malam ni cadang nye nak main mercun tapi terase malas pulak . so , main bunga api je . bole jadi macam budak-budak balik ! seronok lah macam tu . hehe . rara sekarang tengah curi nak reha dari kemas rumah . sbb nak luahkan something dekat blog kesayangan rara dengan korang lah . rara nanti takut rara rinduuuuu gile kat korang ! sbb besok rara dah nak kene balik kampung . blog rara tak nak raye ke ? ke nak rara raye kan . hee ~ ape pun setia pembaca rara SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN . jangan lupe engat rara kalau makan rendang ayam tau . sbb tu febret rara . ter amat la suke ! yeah ...

Sunday, August 28, 2011

AMPUN MAAF DI PINTA !


assalamualaikum ,hai buat umat islam yang berada di MALAYSIA :) korang da buat persiapan nak raya tu dah ke ? rara dah kott . menjelang syawal ni mungkin rara rase mcam takde mood nak raye tapi dalam hati nak raya sakan jugak . arghh ! tak kira nak jugak . hesh ! degil pulak cik rara ni . hee ~ (poyo semacam) em , raya tahun ni korang beraya kat mane ? rara raye kat ruma lah tapi raya pertama after lawat kubur arwah abah rara . family rara akan berangkat ke kampung untuk mengunjungi rumah ke rumah saudara rara kat sane . macam biase kampung rara dekat PERAK ! raya kedua pulak ade buat OPEN HOUSE kat rumah makcik rara dari pg smpai ke malam . ade buat BBQ kate nye . wah , best gile lah ! tmbah lemak la nmpak nyeee . hee ~ tapi entah bile la rara nak menghadap buku . da lah after raye semnggu rara da start trial SPM mcm biase ayat BM nye PEPERIKSAAN PERCUBAAN SEKOLAH PENILAIAN MALAYSIA kott . wtf ! ape pun . rara kene jugak kurang kan mase untuk beraya sakan . lagi satu rara mungkin kat kampung smpai raya ketiga . so, ada lah mase untuk menghadap buku yang sentiasa menanti rara . hee ~ bukan tu je . tempat duduk untuk rara buat trial pun sedang menunggu rara . btw , rara lupe pulak tujuan rara buat enrty ni just nak mintak maaf kat MY FAMILY , MY BF AND MY FRIENDS rara nak mintak sorry sebab kadang kala perangai rara yang membuat korang rimas atau tak suke kan . hm , SELAMAT HARI RAYE :D

Berbuka puasa bersama rakan sekelas :)

.
hey , korang macam biase lah . pada bulan ramadhan ni mcm2 yang rara buat . rara nak story about BERBUKA PUASA BERSAMA RAKAN SEKELAS . hmm , jarang kan kalau ade buat jamuan macam ni . tugas rara sebagai menyediakan makanan2 dan makanan untuk BBQ . kalau rara takde sape lagi yang nak uruskan kan :) entah lah peduli ape . lupe kan aje tau .ramai jugak yang hadir tapi lupe pulak nk cakap rara buat mase jumaat nie 26/8/2011 . pada pukul 6.30 petang berkumpul dekat rumah yuny :) jum kte mulakan gambar rakan-rakan sekelas rara . :)




dah habis berbuka semua di jemput untuk menunaikan solat berjemaah . bagi yang cuti . hee ~ paham2 jela . dok dapur la nmpak nyeee . em , after solat mule la untuk BBQ kat lua ruma . bg rara mase ni la paling best . dapat la ambil pengalaman . sory tau sbenar nye bnyak pic yang rara ade tapi atas sbb problm blog rara ni . tak boleh nak upload bnyak2 :( tak pela . janji rara dapat story dengan korang kan .koteorang start buat dalam pkul 8.30 malam . and tammat dalam pukul 11.30 . ape yang rara perapkan makanan untuk BBQ ni . rara buat sotong , sosej and kerang bakar . peh ! kerang bakar kalau dapat cicah dengan kuah air asam yang mak rara buat memang sedap gile lahh :D memang terbaik dari ladang . hehe .

maaf malam tu rara terlampau sakai gile . biase lah kelam kabut jadi nye dengan masak nye dengan baju ape nak pakai pun tak tahu . so , main amik ape yang ade . tu la rara kalau kelam kabut . hee ~ anyway , rara mase tu tak HOTT mcam yang laen pun . just pakaian SIMPLE . main lilit-lilit selendang sebgai ! itu lah rara . tah pape ntah .


wah , mase tu arang pun dah cantek untuk di bakar . so , ape lagi mule lah tangan gedik rara ni nak dekat dengan tmpat BBQ . ape lagi taruk jela bnde nak di bakar . ape la rara ni mcam jntan je . nak bakar2 sebagai . bukan nak dok diam kan . heish ! ape entah . rara harap taun ni rara nak wat sejarah yang manis bagi rara dengan kenangan mase persekolahan . after SPM mungkin dah tak mcm ni . mungkin hari-hari takkan jumpe muke yang same dekat sekolah . just , jmpe kat luar lah itu pun kalau ade yg tegur menegur kalau after SPM . ber balik kepada SPM . mcm2 hari tu kiteorang cakap pasal exam . tapi yang the best nye ade la sorang boy ni memang senyap gile la . baik pulak tu name dye NAUFAl . dye ni laki yang sngat pelik . jnis tak pernah nak smbng dengan pmpuan pun , kalau ade urusan baru dy layan . yang pelik nye mase hari BBQ tu dye pndai bergurau tau . tak sgke dy pndai bergurau . pape ntah rara ni jadi mcm jakun pulak . memang la rara jakun . bende dah tak pernah nmpak kottt ! hee ~ berbalik kepada cerite kan . memang la penat gile mase tu . smapi balik-balik je rara tak mandi and rara terus tidoo . memang busuk gile la bau badan rara ni . busuk tahap GABAN ! haha . kesian orang yang tido dengan . maaf lah bukan sbb rara pengotor atau ape . cume , hari tu memang penat lah sangat . okay . tu saje yang rara sempat story kat korang . kalau rara free untuk update blog lagi . rara story okay :) bubye . ily <3


happy anniversary :)





dear fazly ,

assalamualaikum . hye you hari ni cukup 2 taun genap kite couple . memang banyak kan rintangan yang kita hadapi . yang seriang berlaku biasa nya sikap efo you yang tinggi atau sikap jelous sesama sendiri . now , bnyak sangat yang mengajar kite ape itu makne sayang kan you . maken banyak i asik bergado dengan you maken lame maken i syg kat you . pejam celik pejam celik cukup sudah 2TAHUN yang buat kite menyanyangi bersama smpai sekarang kat you . walaupun , da lame tak jumpa dengan you . tapi i tahu you tengah kerja elok2 supaya nak belikan i macam-macam nanti . bile i tanye bile kite nak jumpe mesti u kate tak tahu lagi . tapi i rase you saje je kan . i tahu you nak buat surprise kat i kan . hee ~ i tunggu you .i hope hubungan kite akan okay kan you . i love ypu so much :)

Thursday, August 25, 2011

BERBUKA PUASA DENGAN KAWAN

heyyo ~ rara nak story yang semalam rara berbuka dengan kawan kelas rara . just 5orang je . ayu , kyya , ise , iqbal and rara je . kiteorang semalam bertolak dalam pkul 7mlm . korang rase sempat tak kiteorang nak berbuke . memang tak smpat lah . tapi kiteorang smpai2 je cpt2 order makan . huh ! memang best makan dengan kawan - kawan ni . dorang ni best friend rara jugak lah . tapi ade lagi dorang tak dapat nak join sebab ade masalh sendri . anyway , bnyak pulak rara bercakap . jum tengok gambar yang rara tangkap semalam :)



oops ! gambar laki nye malas nak tgkap . tak famous pun . haha . jaat pulak yang rara cakap nih . em , after tu dah abis makan kiteorang pun balik and singgah kedai buku kejap nak beli something . mase kat kedai buku tu rara rase macam something sebab macam terdengar mak suruh balik nak buat kerepek pisang . memang betul pun balik2 mak rara ade cakap suruh rara balik . terdetik hati kott mase tu . hehe . k bubye 



Wednesday, August 24, 2011

ambillah peringatan !

setiap apa yang berlaku pada setiap pasangan bercinta mesti ada batas nya . kadang2 tak semestinya yang dipandang jaat tapi aty mereka baik sebenarnya . padahal ada segelintir manusia yang dipandang mulia sangat tapi dalam hati nye terlmpau bnyak sifat buruk yang tidak siapa sudi menyedari nya . jum lihat kisah ini sebagai teladan buat anda :)

Wanita 1: sayang, u cintakan i?
Lelaki : iskk, u ni.. of course la I
cinta kan u. sgt2 tau. Klo u xde
mati i..
Wanita1: betul?
Lelaki: ye sayang, I tak tipu.
Wanita1: u ni, jangan la raba2 i..
Lelaki: I raba sikit je sayang
Wanita1: taknak la. . klo terlanjur
mcm mane?
Lelaki: kita kawen la.. I jumpa
parents u
Wanita1: betul? U nak kawen
dengan i?
Lelaki: betul sayang. . . sumpah. .
u diam je .. jgn ckp ape2. I
pegang skit2 je.
SETAHUN LEPAS TU. . .
Wanita1 : sampai hati u. . . tipu i..
dulu u kate nak nak kawen dgn i.
tapi bile u dah dapat. U kawen
dengan perempuan lain..
Lelaki : I lelaki, u ingat I nak
kawen dengan perempuan yang
senang2 I boleh dapat? I nak
perempuan yang suci.. bukan
mcm u. yang senang2 bagi tubuh
pada lelaki yang bukan bergelar
suami. U ingat I bodoh nak
kawen dengan u?
Wanita1: sampai hati u ckp mcm
tu, dulu. . mase u nak.. mcm2
janji manis u bagi. Tapi skrg u
salahkan i?
Lelaki: I lelaki . . I Cuma uji u. .
tapi u bagi. . I ambil la. .
Wanita1: U memang jantan tak
guna. . I menyesal kenal dengan
u
Lelaki: u menyesal? Tapi I puas. .
jgn lupa datang kenduri I nanti.
Wanita1: u akan dapat
balasannye nanti . .
MALAM PERTAMA LELAKI DAN
WANITA2
Lelaki: sayang. . . I love u so
much. .
Wanita2: me 2 sayang. .
Lelaki: I bertuah kawen dengan u.
Wanita: I pun, sayang.. I ada
something nak bagitahu u
Lelaki: apedia sayang?
Wanita2: sebenarnya.. u bukan
lelaki pertama yang tido dgn
I . . I pernah tido dgn semua
teman lelaki i. . utk suke2. . .
cari kepuasan . . tapi bile nak
kawen. . I cari lelaki baik mcm u
utk jadi suami i. . u x
kesahkan?
Lelaki: WHAT??????????????????
Ahahaha..moralnya setiap
perbuatan yg x baik kita akan
mndapat balasannya kalau x
di akhirat, di duna juga kita akan
mndapat bayaran cash..! so
sendrik mau ingat . .

Sunday, August 21, 2011

bangun sahur bukan cara nya begini kan :)

rindu kat SETIA SAYA :)

hey , kawan kawan cik RARA terase rindu dekat setia rara kalau bukan my love fren FIFA and CHEBIN :)
rindu nak borak dengan dorang . rara hope after SPM dapat meet dengan dorang . amin ~ selalu nye berhubung dengan dorang kat dalam facebook je kan kan . tapi sekarang ? nak berhubung kat mane.  kalau dalam text pun macam rara selalu topup pulak . bukan selalu tau topup sekarang ni . paham jelah kan . memandai je rara ni . satu hari nanti rara PROMISE nak jumpe my setia iaitu FIFA and CHEBIN okay :)
dah lame tak chatting dengan  mereka terase rindu sangat . takpe takpe after SPM kite smbang panjang2. harap dorang pun rindukan rara . hee ~
Preview


Saturday, August 20, 2011

GENG TUISYEN BERAKSI ! :)

assalamualaikum ! hey , hari ni rara and the geng budak tuisyen iaitu cikgu rara CIKGU SYIFA , kawan -kawan rara tyra mist , ayu , daya , naim , syah and tupit . hari ni paling best sebab geng rara beraksi untuk menolong cikgu membuat kuih raye . tapi buat nye dekat ruma rara . sambil tu berbuka sekali kat uma rara . tapi rara lupe nak snap gambar. sory sebab tak bagi korang tengok . sebab best sangat tadi . dalam dapur tu mcm dah kecoh dengar suare geng-geng rara ye . kiteorang buat 3jenis kuih tau . kuih BISKUT ARAB , BISKUT SARANG SEMUT AND KUIH CONFLAKES MADU . hee ~ ade satu kuih tak jadi . maybe yg tu blom pernah buat sebab tu jadi nye lain mcm . mase nak dekat berbuka cikgu ajak kiteorang beli ape2 mknan dekat bazar ramadhan . yang ayu pulak die tolong mak rara . jadi die tinggal . lauk yang mak rara masak hari ni nasi ayam . and macam-macam lagi lah . best gile lah ! cikgu kate nanti raye nak raye same-same . hehe . wah, tahun ni paling best bagi rara . sebab dapat raye same-same dengan cikgu yang sporting macam cikgu syifa dengan and the geng tuisyen rara . tapi yang sedih nye bulan 10 rara nak kene masuk asrama jadi tak dapat bersama dengan geng tuisyen lagi . tapi ape pun after SPM kiteorang insyallah akan buat reunion bersama dengan cikgu tersayang rara okay . paham itu ! ape pun hari ni best gile lah . ade yang majuk lah ade yang suke usik2 lah . haha . ape-ape entah kan . ayway , korang minggu depan nak raye dah . 
sudah bei baju raya ? kasut raya ? rara dah siap beli dah . HAHA . apepun selamat menyambut hari raya kawan-kawan :)

Monday, August 15, 2011

JADI GEMBIRA BILA BERSAMA YANG TERSAYANG :)

heyyoooo ! wass up beb :) hari ni cukup puase tak ? kalau puase bagus lah . rara nak story pasal apa yang telah terjadi semalam di rumah rara . petang semalam ade buat BBQ di ruma rara . tapi untuk family je . sory sory . semalam memang bnyak menu :) sedap2 gitukan . semalam rara just tlg mak and kak ipar2 rara kat dapur je . and abg2 rara tlg bakarkan ikan2 and dging . huhu . semalam kan cuace kat sini teramat lah teruk sbb hujan . jadi petang semalam . semua tetido dengan lena and tak pasan dahh nak pkul 6ptg jadi ramai-ramai gotong royong bntu masak kat dapur . jadi , kat dapur jadi kecoh mcm ape yang korang rase la kan . menu berbuka semalam ikan bakar , dging bakar , sup ayam , cendawan goreng kentucky , tempe goreng kentucky , buah-buahan sebagai pencuci mulut . air pulak air orange and air tebu . amacam ? menu nye macam menu tak tmbah lemak kan . hehe . terlupe pulak menu paling la special mase bulan ramadhan ni KURMA la :) nyum nyum ! after rara dah siapkan bahan-bahan nak masak rara saje je ringan kan kaki nak pergi tengok abang rara bakar ikan . hee ~ rara snap senyap2 gmbr abg rara . i'm sorry abg :) hehe .


 ni ikan keli bakar dengan ikan kembung .
 yang ni pulak daging campur ayam untuk dibakar
.
.
.
.
.
.
okay ini lah hidangan berbuka puasa semalam.
\.
.
.
.
.
malam pulak . rara pergi uptown shah alam dengan family rara . pergi pun dalam pukul 10mlm . and smpai kat sane . mmg penat la berjalan . smpai pukul 2pg baru nak balik .and smpai ruma da pukul 3.30pg . ha ? ape lagi tunggu-tunggu mase untuk tidolah .bubye :)

Friday, August 12, 2011

take care

hey you ,
          
      baru balik plkn dah keje kan ? bagus lah . tak buat you bosan je . tapi you kan . tolong jage kesihatan you okay . i tahu you nak keje supaya dapat beli something yang you nak . tapi you kene jage diri you baik2 . now , i happy bile you happy . i dah biase kan diri i bile you busy dah . maken lame maken hari i kene jugak sibukkan diri i untuk buku. btul ape yang you cakap kat i . you mara i sbb i pikir kan you . you i akan cube pikir buku je . tapi please i tak nak bergaduh dengan you lagi . tapi alhamdullilah after pkln kite dah tak pernah gado kan you . i tahu you masih sayangkan i . you , nanti kite raye same-same okay . i tahu you keje kat macd tu makan banyak-bnyak biar you jadi maken berisi macam i . hehe . raye nnti kite sambut 2tahun kite couple tau you :) i hope you baik-baik je kat sane . i paham situasi you sekarang .

SEMUANYA BAKAL GEMBIRA :)

assalamualaikum bagi semua umat islam yang berpuasa :) dah beli baju raye belum ? dah nak dekat raye ni . taun ni rara tak beli tapi rara buat sendiri . jadi ke rara buat ? sbenarnye baju raye yang rara buat jadi teruk . haha . nnti rara nak mintak tolong diperbaiki . rara tahu mesti baju raye korg lawa kan . tapi sayang nye taun ni rara takde semangat nak raye . hm , paham paham jela lagi 3minggu nak trial okay . sudah ready ke rara ? ready la sangat . hampeh je . hehe . alamak ! rara nk terbalik topik dah ni . sbenarnnye nak story pasal hari ni . hari ni hari yang paling best buat rara . nak tahu sbb ape ? sbb nye satu family berkumpul . semua ade . cume sorang je abg rara takde name nye apis sbb dye dah kene naik kapal untuk kerja .smlm due org abg rara balik sorg dari klang and sorang dari johor .. abg rara pertame name nye yob kalau rara pggil and die suda pun berkahwin and baru mendapat anak . anak die comey sangat . habis kecoh satu rumah nak rebutkan die . name anak buah rara uh muhd harith haziq . abg yg sorang lagi balik semalam name nye dalam ruma ni panggil ude . die baru je berumah tangge mase akhir tahun lepas . jadi ude bawak bini die . rara pggil kak ipar rara tu kak cyda . so , maken ramai la kat ruma rara ni . tak tahu pulak akk rara yang stay kat poli tu die pun pulang semalam . die balik dengan kak sedare rara yang belajar same poli dengan kaka rara . lagi meriah kalau mcm tu . kalau nak dikire dalam rumah ni dah ade 15orang .dah bole buat satu pasukan bola sepak malaysia kan . hehe . rara gurau je .  petang nanti rara and family nak wat BBQ . wah , best nyeeee :) mesti lagi gempak kalau berbuka nanti . so, kerja siang menyiang ikan and daging adalah tugas rara . sbb rara memang suke bab siang menyiyang ni okay .after berbuka nak buat ape pulak ye ? entah tak tahu lagi nak buat sbb dalam perancangan . sebenarnye rara nak mintak tolong kak ipar rara ajarkan rara math sbb kak ipar rara tu pensyarah kat uitm segamat . die ngajar math . jadi nak sgt mintak tlg die ajarkan . tapi segan pilu pulak cik rara ni tauk ! nanti2 je kot rara mintak tolong . tapi yag penting hari ni paling best sangat buat rara tahu . bukan selalu berkumpul bersame-same macam ni . so , korang selamat berpuasa dari cik rara :)



                                                                                                          LOVE RARA

Thursday, August 11, 2011

waiting for you :)


i waiting you okay . lagi 2minggu genap kita 2tahun couple .i happy nak tggu saat tu :) i tahu mase tu kite takkan sempat nak celebrate . tapi kite kene hormati bulan ramadhan kan you . ape pun . thanks coz datang dalam hidup i ni :) i'm happy . i waiting for forever . i love you fazly . now , i talk you abang dalam fon. hee ~

Tuesday, August 9, 2011

Wali Band ~ Doaku Untukmu Sayang

kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia
repeat reff
(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)



santai sambil study group :)

aiyoo , hari ni cik rara kite nak membincangkan tentang sekumpulan pelajar yang belajar sambil bersantai di taman . walaweh , siapakah itu ? mari kite terjah .
,,
,
,
,
,,

.
http://3.bp.blogspot.com/-_5s7tqHyY2k/Tj6qiHet3UI/AAAAAAAAA_o/m9lv76v3mCo/s1600/DSC07037.JPG 
ini adalah ayu . datang pada pukul 4.30petang . dye datang lambat . sebab dye ade hal . hee ~ 
yang ni pulak cik tyra mist. rara yang amek dy kat uma untuk bersame-same study . pade mla nye nak pergi library . tapi mase tu library tutup . kecewa jugak lah mase tu . so , kami bercadang nak study kat taman jee . agak tenang la jugak . hee ~ 
ha , nak tahu tak yg ni sape pulak ? yang ini lah rara ketua pengajak santai . hee ~ jum belajar yee bersama-sama kak rara :) let's go berbalik kepada cerita kita yeee .
.
.
.
http://3.bp.blogspot.com/-32TWkRp5Ba4/Tj6qqY2IejI/AAAAAAAAA_w/DHyBgl5Ftts/s1600/DSC07039.JPG
kelaka kan muke rara bile tgh nak belajar . hehe . mase tu rara jadi kurang selesa jadi posing mcm2 and kacau kawan-kawan rara tgh study . rara snap pic dorang senyap-senyap tau . kesian deme . maaf ye rara tak banyak nak bercakap . sbb hari ni rara demam jadi rara bnyak tunjukkan gmbar je .
       


da tamat belajar dalam pkul 6ptg and masa untuk pergi ke pasar bazar . mase tu rara tgh demam tapi kuar jugak tau . ape la cik rara ni degil banget ! kate orang bukan nak dengar . jangan mara semua .



Sunday, August 7, 2011

after raye trial !

assalamualaikum . ha ! ari ni puasa tak ? mesti la kene berpuase pada bulan yang mulia ini . puase tu puase jugak belajar jangan lupe ye . hee ~ after raye rara tak dapat nak raye sakan . so , raye taun ni tak de rase nak raye kan kan . sbb tahun ni nak spm . tak ready pape pun . sebab after raye terus je trial . wah , trial ! kene terpikat dengan buku pulak . ala , nak raye nak raye ! !
 

Thursday, August 4, 2011

i'm sorry friend :(

rara tak tahu kenape dalam bulan ni and bulan lepas rara tak bole ade mood sangat . maafkan rara kawan . rara tak ready nak kawan dengan korang sbb hati rara terase ape yang korang cakap . rara tahu rara sape .
and then kalau hati rara dah saket rara akan pendam and akan buat tak tahu je .kawan, rara bnyak kali cry sebab pikir pasal korang . why rara tak mcm korang ? why korang tak bole paham rara ? kalau betul korang jeles kat rara or apa-apa je . cakap terus terang tak perlu korang nak perli . rara just bole luahkan kat blog je sebab rara tak nak pendam dah . lagi sebulan nak trial spm . so , rara tak nak pikirkan problem friend or couple . so , dalam kelas rara just akan buat kerja sendiri . rara tak nak sembang-sembang mcm dulu . sbb rara takut saketkan hati sape-sape . so , baik rara diam aje . i'm sorry friend . beri rara masa untuk semua ni .rara terlalu sensitif tapi rara bukan nak mcm ni . i'm sorry .

Wednesday, August 3, 2011

sebelum bulan RAMADAN

helooo ya , opps terlupa mahu cakap . rara sebenarnye nak story about before kite berpuase tahu . 
kalau nak tahu sebelum tu rara ade tolong mak buat kueh .sbb pmbantu mak cuti and rara ade ajak ayu keje dengan rara . mase tu hari ahad and then kebetulan fazly (my bongek ) sudah pulang dari plkn . jadi nye die ade cakap yang dye nak meet dengan rara tapi ape kan sudah . tetibe die tak dapat coming coz kakak dye tak jadi balik tg karang and family dye tak bg dtg . so , takpela rara paham . mule-mule memang rara saket hati sikit dengan fazly . sebab rara sudah mau buat kueh awal untuk jumpe dengan die . tetapi sedih giler mase tu . tetibe dye cancel . yela kan mase tu jugak dye kate nak g jalan-jalan kat rawang . and then beli henfon baru la and mcm2 lagi . takpe la sbar jela rara kan .now , da okay dgn fazly and cube untuk biasakan diri dengan my love :) huhu . tutup story tentang si fazly . sebenarnye after buat kueh rara hntar ayu pulang ke ruma nye and then lepak-lepak dengan family dye . huhu :D lepas tu amek rambutan la kat depan uma ayu . mcm2 la senang cte . hmm , kalau nak tahu mase tu malam nye rara g pasar dengan family ayu and da g pasar rara terus pegi makan malam . family ayu yang ajak . so , rara ON je . hee ~ family ayu mcm family rara jugak :)
.
.
tetttt . jum tengok gambar ye puan-puan . hee ~
.
.
ni mase rara g kebun ayu . amek ubi . kuat tak rara .

yahhh ! punye baik la rara posing kan kan . :)

.
.
.
pada malam nya pulak 
.

ni kaka ayu .
ni la family ayu
and ni la rara . thanks ayu coz snap kan . hee ~ mcm biase makanan kegemaran rara kiew tiaw . sedap sedap . hee ~ okay mase tu rara balek dlm pukul 10.15mlm . so , bubye :)
iklan sebentar 

Tuesday, August 2, 2011

SELAMAT BERPUASA


assalamualaikum . hai semua umat islam di malaysia .sekarang dah bulan untuk korang berpuasa . selamat menyambut bulan puasa . rara tak dapat nak cakap bnyak sebab setiap hari rara takde mase untuk blog ni . i'm sorry blog and pengintai rara yang setia . nnti kite raye same - same tau . selamat berpuasa :)