Thursday, June 30, 2011

tiada hati

mane2 boy no sory no hati untuk korang ! arghhhhhh ! takutttttttt kalau ambil hati ini . so , kawan lagi bagus okay !

HATI KATE LAIN !

you , hari ni i rase semacam lah .rase rindu kat you . tapi i rase macam hate kat you sangat . tapi dalam hati i late i still sayang kat you . i try untuk lupe kan you . tapi susah sangat . terase mcam tak nak je kawan dengan lelaki . kalau cakap dengan lelaki mesti i teringat kat you :( you , i tak nak orang lain i nak you . you mesti tengah gelak-gelak kat sane kan . entah girl mane yang you dapat kat sane kan . mane la i tahu kat sini . i takut bile you da balik you makin lain . i takut you da lupekan i or you langsung tak nak text i . mane tahu you dah ade text dengan girl kat PLKN tu kan :( you , kenape i bole buruk sangke dengan you macam ni ? ye , i tahu sebab mood masing2 kan . mood kan boleh berubah2 you . i takut sangat . you tolong jangan buat i jadi mcam ni . buat i jadi macam tak ter urus . ye , i tahu you meesti marah kalau i kat sini rindu kat you , you pernah cakap macam tu kat i . tapi you i rindu kat you sebab you yang buat i macam ni , kenape you ambil hati i and then you lukakan ye ? macam tu ke lelaki . memang pernah you happy kan hati i . tapi pernah ke selalu . jarang-jarang tu ade lah you . btw thanks sebab buat i macam ni :(

BILA TAK TAHU DUDUK DIAM ?

hey , ye memang rara ni jenis yang tak tahu duduk diam . jadi rara dgn adek rara (bunga) telah melakukan perkara yang pelik . iaitu menyanyi terlalak dalam bilik baru sekejap tadi . hee ~ macam2 lagu dinyanyikan . maka nye nanti rara persembahkan lagu yang rara nyanyi dengan lagu yang adek rara nyanyi . men nyanyi je lirik lagu pun silap perkataan  . HAHA . ape rara kesah :D :P 
jum saksikan
.
video
ni adek rara nyanyi lagu TERIMA KASIH GURUKU :) 
die pun nyanyi lirik tunggang langgang mcam rara . hee ~ :P

video
hee ~ menggile je kan . mesty korang tak suke and akan gelakkan .
.
.
tammat . mase untuk pergi kelas tuisyen .
.
.
.

video
tengoklah rara kalau dah BERfeeling . macam syok sendiri je kan kan .
adek rara ni banyak cakap betul . 
.
.
.
.

video
ni lagi makin gile gaye nye . HAHA . saksikan jela bile rara sudah tak tahu duduk diam okay . 
.
.
.
tammat . mase untuk pergi kelas tuisyen .

BUDAK GEMUK SUKA DENGAR LAGU :)

korang korang , rara nak tanye lah korang minat tak bile buat sesuatu msti dengar lagu . yes ! kalau rara mesti lah akan kate minat sangat . tapi kadang kalau rara buat something dengar lagu mesti sibling rara bising sebab lagu yang rara pasang ni mengganggu dia je . HAHA . ape la rara kan kan. rara memang suke wat keje kat dapo ke jahit baju je mesti pasang lagu . tatau nape suke sangat pasang lagu . bagi rara lagu boleh buat rara happy :) rara rase takkan ggu sape sape kan kan . tapi ade la ggu ciket je . hee ~ kadang2 uh sambil dok dlam bilik memekak jap .. sibling rara mengamuk kadang2 uh sbb rara wat bising . yek ! teruk nye rara ni . eh ! ape rara ni tak baik cakap teruk kan . 

si gadis YOU TUBE :)

HALOOO semua :) entry kali ni rara nak cerita pasal najwa latif :D pasti semua kenal die sape kan . sape yang selalu belek2 you tube conform tahu sape die . even , rara baru je tahu die sape . sebab rara baru je dengar semua lagu dia kat dalam you tube . have fun je dengar :) kalau nak tahu umur dia baru sahaja 16tahun and stay kat batu pahat , johor . pelikkan walaupun dia minat dalam musik tapi dalam pelajaran dia the BEST . rara dapat tahu result PMR dia dapat 7A 1B . hebat kan ? maksud nye adik najwa ni sebaye la dengan adik eqa ..hee ~ same comey same lawa . rara kan suke sangat lagu yang dia cipta dengan kaka dye . salah satu nye lagu CARTA HATI , CINTA MUKA BUKU and ILOVE YOU . best sangat ! rugi kalau tak dengar . 
kalau lagu yang CINTA MUKA BUKU yang rara paling suke . because ade la kene mengena about rara and my bongek (FAZLY) tapi rara laen sikit . CINTA RUANG SAYA (myspace) lah mule rara berkenalan dengan fazly same jugak macam CINTA MUKA BUKU kan kan :D 
.
.
rara akan sokong adik najwa latif ini . suare the best lah  :)
harap korg hayati :)

carta hati :)




Wednesday, June 29, 2011

CARTA HATI

* ni teddy fazly bg kat rara tau bile mule first couple dulu2 :) hee ~ saje nak tunjukkan . rindu fazly tengok teddy ni . 

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hati ku jadi kebah
Melihat diri mu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
lagu cinta kita bermula
dari mata turun ke jiwa
dari teman menjadi cinta
dan berjanji untuk setia
sehidup semati kita
menjanji kan bahagia
untuk kita berdua selamanya

hmmm----
hoo---
lalala----
hmmm---

jangan engkau jangan pergi
jangan tinggal ku sendiri
jangan tinggal kan carta hati

kau janji kan bahagia
ku janji kau tak terluka
teruslah berada di carta hati kita

best lagu ni . dengar ye . 


wordless wednesday :)

assalamualaikum :) sayang awak awak kan kan . hee ~
jadi joreng sebentar :)

Tuesday, June 28, 2011

DAH BALIK !

holaa ~ hari ni sad siket je sebab mak sedare and anak buah rara dah pulang . :( ala , seronok sangat dapat main dengan anak buah (ASYIN AND AKIR ) tapi dorang kene balek jugak hari ni . nak tahu tak . hari ni rara sempat main gusti-gusti dengan dorg . HAHA . kelakar sangat kalau nak tahu . rara yang menang bukan dorang . memang penat nak layan karenah dorang . penat penat pun rara happy bile layan dorang .
yang belah kiri uh name dye fasyin tahu . rara suke tengok dye bersilat . memang kelakar . asyin MAK NGAH sentiase rindukan fasyin kan :)

:)

tengoklah die buat muke pulak . yang sebelah nye name die ADAM . ni pun anak buah rara . semua anak buah rara mesti paggil rara MAK NGAH AYEEEE :D adelah sejarah nye . biar lah rahsia .
.
.
.
lihat lah aksi dorang bile berlawan . (main main jelah ) 
comel kan kan .


.
.
.
.

ni ADAM tahu . muke die macam perempuan kan . rambut die sebenar nye kerinting tapi bapak nye saje saje nyakat suruh pakai getah rmbut . hee ~ serupa sangat mcam perempuan bebenor :D

nak buat peace tapi jadi empat . pelik2 jelah . HAHA

\
comey kan kalau dorang berdua :D i like .



AFTER TUISYEN !

okay selalunye rara pergi tuisyen mase hari selase and kamis je . selase (AKAUN) and kamis pula (MATH) . yeah ! hari ni tuisyen la macam biase deh . pergi dalam pukul 8.30 malam . eh , nak tahu tak hari ni rara engat rara yang datang lambat tahu tahu pulak tepat pukul 8.30 tercegat kat depan ruma cikgu rara yang pertama coming ? pelik je kan . tahu tahu jela rara ni memang suke datang lambat lambat . hee ~ yang pasti bile kawan kawan se tuisyen rara bilang yang dorang ade hal bukan nye sorang kawan rara yang ade hal tapi dalam 2 3 orang lah senang cerita . ape pun nasib cikgu bukan jenis ambil hati . sbb cikgu rara ni sporting bile kite akan hormat die sebagai cikgu . paham kan ape yang rara cakap . sayang kat KORANG . hee ~ hari ni ade cousin cikgu kol petang tadi kate nak datang . dieorang tu dari SEREMBAN . so , hari ni kami keluar awal sikit lah . rara and the geng kuar pukul 10.00 malam . awal lagi kan ? memang awal pun . ade membe rara ajak lepak minum2 . so , semua pun join jadi kami pun pergi la same same . semua nye ade yang datang tapi cume dayah and hasrul je . ape pun best la jugak tadi . sbb ade kawan laki rara belanja rara makan ABC dgn tyra and ayu . wah , dah la tadi lupe bawak duet . nasib baik dorang belanja . memang happy sangat hari ni . rara dah la jarang untuk gelak-gelak dengan mmbe . bile lepak dengan dorg mesti ade je bende yang buat rara happy :) kawan terima kasih sebab buat rara gembira . rara dah lame tak happy mcam ni. even , banyak sangat kepale hotak rara ni berfikir bende yang penting tapi rase rara penting . eh , panjang lebar pulak berceritakan . rara stop lepak dgn dorg dalam nak dekat pukul 11 malam jugak lah . and then rara balek . tu je . tapi i'm happy today :)
.
.
.
.

eh , lupe nak cakap ni rara tangkap secara senyap senyap . hee ~ rara memang suke tangkap gambar senyap .kesian korang kan . HAHA . padan muke :p

kesian syahrul kenape la die buat muke mcam tu . kelakar sih . ape pun . 
i'm happy :)


PSIKO ! !

hei!! 
hei kenapa kamu
memanggil aku 
bagaimanakah
kau ada nombor ini?? 
hei mungkinkah
engkau dah tersilap sangka?? 
ku langsung tak kenali siapa kau,
siapa kau apa yang kau cari?? 
mungkinkah aku
hanya objek obsessi cu cuma
bersama fikirkan dulu
jangan kau menuduh
ini semua muslihatmu

tuan hakim tolonglah 
dia tu psiko, 
aku tidak bersalah 
dugaannya palsu 
aku di tuduh meragu 
cinta yang luhur
dia psiko, dia psiko 

wooooooo..... 
hei kenapa engkau
asyik ketawa 
senyumanmu sinis 
ku sukar di getar 
hei walaupun kononnya
ada saksi mata
buktikan yang kita pernah berdua 
berdu, dua apa yang kau cari?? 
apa tujuan di sebalik aksi mu 
a apa kau mahu
oh
hakikatnya ku dan kau
semestinya tahu ini muslihatmu 

tuan hakim tolonglah 
dia tu psiko,
aku tidak bersalah 
dugaannya palsu 
aku di tuduh meragu 
cinta yang luhur 
dia psiko, dia psiko

tuan hakim
tolonglah izinkan
ku menyapa berikan penyata penutup 
wooooo 
wahai juri 
dengarlah kisah sebenar
yang ku tidak bersalah disisi cinta 

wooooooo 
tuan hakim tolonglah 
dia tu psiko, 
aku tidak bersalah 
dugaannya palsu 
aku di tuduh meragu 
cinta yang luhur 
dia psiko, dia psiko 

MY BIG LOVE

rara baru je lepas tgk story ni dekat astro citra . best sangat . mase tgk cte ni terkenang kan si FAZLY  uh semacam je dgn si NINA . tahu sbb ape ? suke kan MACKY atas sbb hensem and kurus . mase dy gemuk takde la pulak terhegeh2 kan si MACKY tuu . ee ! geram banget . macam tu ke FAZLY kalau rara da kurus nnty . haish ! jangan lupe tengok la cte itu .
.
.
.
sinopsis : Pastry chef Macky (Broery Marantika) bergelut dengan berat badan bagikebanyakan hidupnya. Ia bukan mudah menjadi lemak, terutama apabila anda cinta dengan kolumnis sosialit muda bernama Niña (Kristine Hermosa). Beliau telahpeminat rahsia tetap beliau, Niña hairanlah setiap kali dengan kek dan bunga.Semuanya berjalan dengan lancar sehingga Niña memenuhi Macky, yang mendapatkejutan dalam hidupnya apabila dia melihat Macky dalam kemuliaannya 300-paun.
Kemudian datang Aira (Toni Gonzaga), pengajar sentiasa bertenaga kecergasanyang tahu bagaimana untuk memberi motivasi kepada pelanggan dengan baik.Sebagai pencari nafkah keluarga, dia telah menggandakan usaha beliau untuk memenuhi keperluan harian mereka. Setelah beberapa kali gagal, Macky akhirnyabersetuju untuk pelanggan beliau. Dalam proses mengurangkan berat badan, kedua-dua mendapat kasih sayang antara satu sama lain.
Aira kemudian bersetuju untuk menerima tawaran untuk bekerja di luar negara, mengasingkan kedua-duanya. Dua tahun berlalu dan Macky yang pernahmentertawakan kini salah satu yang paling dicari sarjana muda di bandar.Malangnya, hatinya kini dimiliki oleh fantasi utama beliau - Niña. Tetapi menghadapiterlalu cepat dengan Aira mengingatkan Macky hari bahagia beliau lama. Macky kinitelah memilih yang benar-benar adalah cinta yang besar itu - ia adalah wanita yangdia bermimpi sepanjang hidupnya atau adakah ia wanita yang suka dia tanpa syarat