Friday, August 12, 2011

SEMUANYA BAKAL GEMBIRA :)

assalamualaikum bagi semua umat islam yang berpuasa :) dah beli baju raye belum ? dah nak dekat raye ni . taun ni rara tak beli tapi rara buat sendiri . jadi ke rara buat ? sbenarnye baju raye yang rara buat jadi teruk . haha . nnti rara nak mintak tolong diperbaiki . rara tahu mesti baju raye korg lawa kan . tapi sayang nye taun ni rara takde semangat nak raye . hm , paham paham jela lagi 3minggu nak trial okay . sudah ready ke rara ? ready la sangat . hampeh je . hehe . alamak ! rara nk terbalik topik dah ni . sbenarnnye nak story pasal hari ni . hari ni hari yang paling best buat rara . nak tahu sbb ape ? sbb nye satu family berkumpul . semua ade . cume sorang je abg rara takde name nye apis sbb dye dah kene naik kapal untuk kerja .smlm due org abg rara balik sorg dari klang and sorang dari johor .. abg rara pertame name nye yob kalau rara pggil and die suda pun berkahwin and baru mendapat anak . anak die comey sangat . habis kecoh satu rumah nak rebutkan die . name anak buah rara uh muhd harith haziq . abg yg sorang lagi balik semalam name nye dalam ruma ni panggil ude . die baru je berumah tangge mase akhir tahun lepas . jadi ude bawak bini die . rara pggil kak ipar rara tu kak cyda . so , maken ramai la kat ruma rara ni . tak tahu pulak akk rara yang stay kat poli tu die pun pulang semalam . die balik dengan kak sedare rara yang belajar same poli dengan kaka rara . lagi meriah kalau mcm tu . kalau nak dikire dalam rumah ni dah ade 15orang .dah bole buat satu pasukan bola sepak malaysia kan . hehe . rara gurau je .  petang nanti rara and family nak wat BBQ . wah , best nyeeee :) mesti lagi gempak kalau berbuka nanti . so, kerja siang menyiang ikan and daging adalah tugas rara . sbb rara memang suke bab siang menyiyang ni okay .after berbuka nak buat ape pulak ye ? entah tak tahu lagi nak buat sbb dalam perancangan . sebenarnye rara nak mintak tolong kak ipar rara ajarkan rara math sbb kak ipar rara tu pensyarah kat uitm segamat . die ngajar math . jadi nak sgt mintak tlg die ajarkan . tapi segan pilu pulak cik rara ni tauk ! nanti2 je kot rara mintak tolong . tapi yag penting hari ni paling best sangat buat rara tahu . bukan selalu berkumpul bersame-same macam ni . so , korang selamat berpuasa dari cik rara :)



                                                                                                          LOVE RARA

2 comments:

♛I'm Eqa♛ said...

ka rar big family mst meriah gile . enn? bestnyaaa !

cIk Rara said...

hee ~ best lah. memang lah meriah kalau sume berkumpul . termasuk lah kaka2 ipar and anak buah . lagi gempak ! hehe