Sunday, August 28, 2011

Berbuka puasa bersama rakan sekelas :)

.
hey , korang macam biase lah . pada bulan ramadhan ni mcm2 yang rara buat . rara nak story about BERBUKA PUASA BERSAMA RAKAN SEKELAS . hmm , jarang kan kalau ade buat jamuan macam ni . tugas rara sebagai menyediakan makanan2 dan makanan untuk BBQ . kalau rara takde sape lagi yang nak uruskan kan :) entah lah peduli ape . lupe kan aje tau .ramai jugak yang hadir tapi lupe pulak nk cakap rara buat mase jumaat nie 26/8/2011 . pada pukul 6.30 petang berkumpul dekat rumah yuny :) jum kte mulakan gambar rakan-rakan sekelas rara . :)




dah habis berbuka semua di jemput untuk menunaikan solat berjemaah . bagi yang cuti . hee ~ paham2 jela . dok dapur la nmpak nyeee . em , after solat mule la untuk BBQ kat lua ruma . bg rara mase ni la paling best . dapat la ambil pengalaman . sory tau sbenar nye bnyak pic yang rara ade tapi atas sbb problm blog rara ni . tak boleh nak upload bnyak2 :( tak pela . janji rara dapat story dengan korang kan .koteorang start buat dalam pkul 8.30 malam . and tammat dalam pukul 11.30 . ape yang rara perapkan makanan untuk BBQ ni . rara buat sotong , sosej and kerang bakar . peh ! kerang bakar kalau dapat cicah dengan kuah air asam yang mak rara buat memang sedap gile lahh :D memang terbaik dari ladang . hehe .

maaf malam tu rara terlampau sakai gile . biase lah kelam kabut jadi nye dengan masak nye dengan baju ape nak pakai pun tak tahu . so , main amik ape yang ade . tu la rara kalau kelam kabut . hee ~ anyway , rara mase tu tak HOTT mcam yang laen pun . just pakaian SIMPLE . main lilit-lilit selendang sebgai ! itu lah rara . tah pape ntah .


wah , mase tu arang pun dah cantek untuk di bakar . so , ape lagi mule lah tangan gedik rara ni nak dekat dengan tmpat BBQ . ape lagi taruk jela bnde nak di bakar . ape la rara ni mcam jntan je . nak bakar2 sebagai . bukan nak dok diam kan . heish ! ape entah . rara harap taun ni rara nak wat sejarah yang manis bagi rara dengan kenangan mase persekolahan . after SPM mungkin dah tak mcm ni . mungkin hari-hari takkan jumpe muke yang same dekat sekolah . just , jmpe kat luar lah itu pun kalau ade yg tegur menegur kalau after SPM . ber balik kepada SPM . mcm2 hari tu kiteorang cakap pasal exam . tapi yang the best nye ade la sorang boy ni memang senyap gile la . baik pulak tu name dye NAUFAl . dye ni laki yang sngat pelik . jnis tak pernah nak smbng dengan pmpuan pun , kalau ade urusan baru dy layan . yang pelik nye mase hari BBQ tu dye pndai bergurau tau . tak sgke dy pndai bergurau . pape ntah rara ni jadi mcm jakun pulak . memang la rara jakun . bende dah tak pernah nmpak kottt ! hee ~ berbalik kepada cerite kan . memang la penat gile mase tu . smapi balik-balik je rara tak mandi and rara terus tidoo . memang busuk gile la bau badan rara ni . busuk tahap GABAN ! haha . kesian orang yang tido dengan . maaf lah bukan sbb rara pengotor atau ape . cume , hari tu memang penat lah sangat . okay . tu saje yang rara sempat story kat korang . kalau rara free untuk update blog lagi . rara story okay :) bubye . ily <3


2 comments:

♛I'm Eqa♛ said...

Woaaa !!!!
hahaha !!
sian ka rara ~
alaa~ ka rara still pweettyy loo~ gurl kt dapur always yg terbaik ! <3

cIk Rara said...

huhu , hee ~ thank you eqa atas pujian itu . tapi ary tu memang sakai gile ! men amek je shawl and lilit2 . hee ~ ape pun camat ari raye adek angkat ku ! :D iloveyousomuch