Tuesday, April 23, 2013

Hati wanita


Assalamualaikum , kembali kita lagi bersama dengan cik rara . rara nak persoalkan entry kita mengenai hati wanita . sungguh sensitif hati wanita ini kan . tetapi wanita juga pandai untuk mengawal perasaan .bagi rara hati wanita amatlah istimewa . kadang kadang hati ni jugak lah membuatkan kita merasakan kebhgiaan dan kadang kadang memberikan kita satu perasaan sakit nya bila berada dalam kekecewaan . memang susah untuk pulihkan hati yang telah terluka tapi hanya tuhan saja yang dapat bantu dengan hanya kita selalu melakukan amalan yang baik dan sering berdoa kepadanya .

kalau dari segi pengalaman rara , memag rara pernah bercinta agak lama dalam 3tahun tetapi cinta yang rara miliki itu gagal untuk rara dijadikan wanita yang halal untuk nya . bila difikirkan balik memang susah hati rara nak lupakan cinta lama tetapi dengan sokongan keluarga and kawan kawan rara cuba bangkit untuk jadi siapa diri rara sekarang . Alhamdulillah perasaan kecewa and sedih terhadap cinta lama tu dah pergi menghilang dan membuat kan rara selesa untuk dianggap status cik single . hee ^_^


hati rara selalu berkata siapakah jodoh ku suatu hari nanti . dapatkah aku menerima seseorang untuk mencuba curi hati rara ini . rara hanya merancang tapi tuhan yang tentukan siapa jodoh rara . buat masa ni rara hanya tumpukan diri rara dengan study di UiTM sahaja . nak merealisasikan impian rara . InsyAllah . tetapi dengan izin tuhan rara juga mengharapkan seseorang datang kepada rara untuk menjadi bakal suami rara .

rara perlukan seseorang lelaki yang boleh mengatakan untuk berkawan dengan rara secara ikhlas menerima rara seadanya . orang kata susah juga kalau suka sangat memilih .bagi rara hati wanita siapa tahu mesti kita nak cari lelaki yang boleh mebimbing kita and menjadi contoh yang baik untuk jadi suami atau bapa suatu hari nanti  .kalau boleh rara nak sangat jodoh rara tu adalah lelaki yang layak untuk terima rara . hati wanita ini masih menanti kehadiran seseorang lelaki yang boleh menghalalkan diri ini .semoga hati wanita akan mendapatkan kebaaahgiaan dan bukan kekecewaan untuk sekali lagi . sekian terima . eh , habis dah haha . okay babai uols :)

No comments: