Friday, September 16, 2011

SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN DAN BERHARI RAYA !



hye rakyat MALAYSIA :) tahun ni pelik siket . kite semua sambut hari kemerdekaan dengan hari raya serentak kan ? mcm mane nak buat satu hari dengan 2 sambutan ? pandai2 la kan . wtf lah . sbb sume dah lepas . cik RARA just nak story about hari baru2 ni rara ade smbut dekat skola . smpena peringkat sekolah yang buat .best gile sangat-sangat . tahun ni paling gempak bagi rara . yelah tahun last akan ke sekolah . tahun yang paling banyak kenangan yang tinggal . rase nak CRY pun ade . tapi mane boleh . rara da besalah . so , mane boleh CRYING nih . hee ~ just rara kene smile always :D

sebelum nak makan-makan raya . semua pelajar kene berkumpul ke dewan untuk sambutan hari kemerdekaan . macam biase lah dress hari ni kene berpakaian baju kurung lengkap bagi gurl and boy baju melayu :D tapi sume tak dibenarkan pakai HIGH HEEL or selipar . kene pakai kasut yang bersarung . huh ! macam-macam pulak peraturan nye . it's okay rara tak kesah pun semua tu . asal kan tutup jugak tapak kaki rara :D okay berbalik kepada story rara yang tadi . still duduk kat dewan . muka rara ni kurang ceria because i'm sad kena pakai tudung bawal . dah la rara tak biase pakai tudung bawal . tu la cik rara asik pakai shawl je . kan tak biase pkai tudung bawal . tp rara kene biase kan jugak . nak kene masuk asrama kene biasekan . hehe . walaweh ! dengan muke yang agak gram kat tudung bawal susa nak bentuk muka rara . mule lah menggedikkan muke or tangan snap pic orang . HAHA ! siket je snap because rara mintak tolong cik AYU (kawan rara) snap kan pic kawsan yang berkenaan . hehe .
bnyak nye membebel kan kan . jum tengok suasane kat dalam dewan rara mase sambutan hari kemerdekaan .




okay , stop pun smbutan hari kemerdekaan . lepas tu sume form five kene stay kat dewan untuk kemaskan tmpat duduk exam . huhu . after tu kene siapkan makanan untuk smbubutan hari raya pulak .macam-macam aneka makanan ade . rara just bawak bihun gorang tomyam ye . nyum nyum . alhamdullilah ! habis sume nye . hee ~ tak nak pnjang cerite . mase smbutan ni cikgu2 akan dtg stiap2 klas utuk jamu makanan yg ade . hee ~ and rara saje je wat baraan sndri dtg kelas laen nak rase makanan . hehe . jum lihat pic yang rara ade .










2 comments:

♛I'm Eqa♛ said...

SAPA yg buat ka rara nangis ha ! huff !! hee .. ka rara siyez ke na msok asrama :O aloo ~ nnt kita bole still chat kn ??

cIk Rara said...

hee ~ ka rara cry sbb laen lah . :) yup la eqa . takpe after SPM kite chat puas2 :D